ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Κατηγορία
Ανακοινώσεις
Ημερομηνία
11 09 2019

Σας ενημερώνουμε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά τη Τετάρτη 11 Σεμπτεμβρίου 2019 (έναρξη σχολικής περιόδου). Η έναρξη των μαθημάτων με τους ειδικούς συνεργάτες για τα τμήματα Προπρονηπιακό, Προνηπιακό και Νηπιαγωγείο έχει ως κάτωθι:

Προπρονηπιακό: Ρυθμική - Κινητική Αγωγή (Γεωργιοπούλου Μαρία) 03/10/2019

Προνηπιακό: Ρυθμική – Κινητική Αγωγή (Γεωργιοπούλου Μαρία) 03/10/2019
Θεατρικό Παιχνίδι ( Μανουρά Ειρήνη) 01/10/2019
Μουσικοκινητική Αγωγή (Θάλεια Καβαλιέρου) 02/10/2019
Γαλλικά (Γιαννουδάκου Ελένη) 02/10/2019

Νηπιαγωγείο: Ρυθμική – Κινητική Αγωγή ( Γεωργιοπούλου Μαρία) 03/10/2019
Παραδοσιακοί Χοροί ( Γεωργιοπούλου Μαρία) 03/10/2019
Θεατρικό Παιχνίδι ( Μανουρά Ειρήνη) 01/10/2019
Γαλλικά ( Γιαννουδάκου Ελένη) 02/10/2019
Σκάκι (Ζαχαρίου Νίκος) 01/10/2019
Μουσικοκινητική Αγωγή (Θάλεια Καβαλιέρου) 02/10/2019

Η αγγλική γλώσσα είναι ενταγμένη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με ποικίλες δραστηριότητες που πραγματοποιεί η κυρία Genine Lοwe καθημερινά από την 30/09/19 σε συνεργασία με τις δασκάλες όλων των τμημάτων.

ΜΕΤΑΒΡΕΦΙΚΟ – ΠΡΟΠΡΟΝΗΠΙΑΚΟ

Οι μαθητές του μεταβρεφικού και προπρονηπιακού τμήματος θα επισκέπτονται από τον Οκτώβριο και κάθε μήνα το καλλιτεχνικό εργαστήρι ''ΕΚΦΡΑΣΙΣ'', Ομήρου 15, Νέα Σμύρνη και θα συμμετέχουν στο μουσικοκινητικό πρόγραμμα, ''Μουσικούλες με τη Ρίκα''.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κατά το μήνα Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν εκδρομές για τους μαθητές της “ΦΩΤΕΙΝΗΣ”, θα αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και θα υποδεχθούμε με κέφι τη νέα σχολική χρονιά !!
Οι εκδρομές θα πραγματοποιηθούν για κάθε τμήμα χωριστά, και θα σας ενημερώσουμε 1-2 ημέρες νωρίτερα.

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ
Σας υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές του προπρονηπιακού τμήματος, του προνηπιακού και του νηπιαγωγείου, φοράνε τη σχολική ενδυμασία σε όλες τις εξωτερικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
α) Η σχολική ενδυμασία των μαθητών του προπρονηπιακού τμήματος θα παραδοθεί στους γονείς μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.
β) Κάθε Πέμπτη, από τον Οκτώβριο, τα κορίτσια του προνηπιακού τμήματος και του νηπιαγωγείου θα έρχονται ντυμένα με τη στολή του μπαλέτου.
Οσοι γονείς του προνηπιακού τμήματος και του νηπιαγωγείου ενδιαφέρονται για τη στολή μπαλέτου, να τηλεφωνήσουν έγκαιρα στο σχολείο, προκειμένου να προχωρήσει η παραγγελία.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Α) Παρ' όλο που είναι η επιθυμία και η προσπάθεια του σχολείου είναι να διεξάγονται ομαλά τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων, παρατηρούνται δυστυχώς αποκλίσεις από τις συμφωνημένες ώρες. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για τα εμπόδια που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους. Μπορείτε όμως εσείς να ελαχιστοποιήσετε τις καθυστερήσεις, περιμένοντας πρωί και μεσημέρι με συνέπεια (και λίγη υπομονή) στην είσοδο του σπιτιού σας.

Β) Για οποιαδήποτε αλλαγή στο δρομολόγιο (απουσία-μεταφορά στο σχολείο από τους γονείς αλλαγή ώρας κλπ) παρακαλούμε να ενημερώνετε το σχολείο και όχι μόνο τον οδηγό του σχολικού.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ

Αυτή η τόσο προσωπική και ευχάριστη γιορτή είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθουμε στα παιδιά με βιωματικό τρόπο να δίνουν σημασία και να χαίρονται με τα σημαντικά πράγματα στη ζωή.
Γι’αυτό στη “ ΦΩΤΕΙΝΗ” η τούρτα γενεθλίων είναι ένα σπιτικό κέικ στη παρασκευή και στη διακόσμηση
του οποίου έχει βοηθήσει το παιδί και τα δώρα γενεθλίων είναι οι αγκαλιές, οι ζωγραφιές και οι ζεστές ευχές των συμμαθητών και των δασκάλων τους.
Αν επιθυμείτε να γιορτάσει το παιδί σας τα γενέθλιά του στο σχολείο, θα πρέπει εγκαίρως να συνεννοηθείτε με τη διεύθυνση του σχολείου.

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Α) Αν κάποιο παιδί αρρωστήσει και ανάλογα με το είδος και τη σοβαρότητα της κατάστασης, καλό είναι να προσπαθήσετε να εξαντλήσετε τα περιθώρια παραμονής του στο σπίτι, τόσο για τη δική του γρήγορη ανάρρωση όσο και για την αποφυγή της μετάδοσης σε άλλα παιδιά.

Β) Όταν σας ενημερώνουμε για την ύπαρξη κόνιδας ή ψείρας σε κάποιο παιδί είναι απαραίτητη η άμεση και συστηματική ενασχόληση με την καταπολέμησή τους πριν αποκτήσει διαστάσεις που θα ταλαιπωρήσουν πολλές οικογένειες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

Από τη Διεύθυνση

 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • 11 09 2019
 

Υποστήριξη από iCagenda

Επικοινωνία

ΦΩΤΕΙΝΗ, Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο

  • Διεύθυνση: Σόλωνος 46 & Αθηνάς 48, Άλιμος (Καλαμάκι), Νότια Προάστια
  • Τηλ: 210 9851502 – 210 9851394
  • Email: [email protected]

Follow us on...

facebook  instagram  youtube  pinterest  twitter

Ευκαιρίες εργασίας

Top